De echte apfelstrudel

SONY DSC

De echte apfelstrudel

Ingrediënten:

deeg:

250 gram bloem

1 eidooier

2 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel heldere azijn

125 ml. lauwarm water

 

vulling:

1,5 kg. appels (Goudrenetten of Elstars of een mengsel daarvan)

100 gram paneermeel

50 gram roomboter

50 gram suiker

1 eetlepel kaneel

100 gram rozijnen

100 gram gemalen walnoten of hazelnoten

 

om de Strudel mee te bestrijken:

wat besmolten roomboter

 

Voor het deeg alle ingredienten tot een mooi samenhangend soepel deegje kneden. Het deeg inwrijven met wat olie en in een kom, afgedekt met huishoudfolie bij kamertemperatuur laten rusten. Trek hier een uurtje voor uit!

 

Voor de vulling de appels schillen, klokhuis verwijderen en de appels in kleine stukjes snijden. Bestrooien met 50 gram suiker en de kaneel en even laten marineren. De rozijnen eventueel laten wellen in appelsap, likeur, rum of water. De vloeistof verwarmen en met de rozijnen er in laten afkoelen. De rozijnen uit laten lekken en afdeppen met keukenpapier.

De 50 gram roomboter laten smelten in een koekepan en daarin de paneermeel al roerend mooi goudbruin laten worden.

Het deeg op een deegkleedje of een schone theedoek uit rollen en voorzichtig uittrekken.

In de onderstaande YouTube video leggen wij precies uit hoe je dat moet doen:

De dikkere randen van het deeg afsnijden.

Dan de paneermeel, de appels, de rozijnen en de noten in een strook op het deeg verdelen en de Strudel op rollen. Leg de Strudel op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk hem met de gesmolten boter.

Bak de Strudel bij 190 graden in 45 minuten gaar en goudbruin.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *