Oreo Koekjes

Oreo koekjes

Oreo koekjes

Ingrediënten:

Koekjes:

225 gram roomboter (op kamertemperatuur)

210 gram kristalsuiker

1 ei

250 gram (Zeeuwse) bloem

75 gram ongezoek cacaopoeder

8 gram bakpoeder

snufje zout

 

Vulling:

95 gram roomboter op kamertemperatuur

2 volle eetlepels room

snufje zout

380 a 440 gram poedersuiker (gezeefd)

zaadjes van 1 vanillestokje

 

De koekjes:

Klop de boter samen met de suiker bleek en luchtig.

Voeg het ei toe en meng tot het ei helemaal is opgenomen.

Zeef de bloem samen met het bakpoeder, de cacao en het zout in een aparte kom. En voeg de droge ingredienten toe aan het botermengsel en meng tot een zacht deeg.

 

Verdeel de deegbal in twee, kneed ze allebei tot een plat vierkant en verpak ze in plastic folie. Leg beide deegblokken 1 uur in de koelkast.

 

De vulling:

Roer de boter samen met de room, het zout en de vanille tot een luchtige lichtgekleurde massa. Zeef de poedersuiker en voeg het in drie gedeelten toe aan de boter. Meng elke keer goed als je poedersuiker toevoegt. En wacht met het volgende deel suiker tot de vorige helemaal is opgenomen.

 

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed twee ovenplaten met bakpapier. Rol het deeg uit tot de dikte van 3 mm en steek er met een ronde uitsteekvorm ronde koekjes uit. Bak deze in 12 minuten. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

 

Oreo koekjes:

Vul een spuitzak en gebruik een rond spuitmondje. Spuit de vulling in een dunne laag op het koekje, leg er een ander koekje boven op en druk voorzichtig aan tot de vulling rondom zichtbaar is.

Doe dit tot alle koekjes gevuld zijn.  In goed afsluitbare trommel of wekpot zijn ze tot 4 dagen goed te houden.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.