Zomerse perzikcake

perzikcake foto                                                                                          Zomerse perzikcake
Zomerse Perzikcake
Ingredienten:
  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 630 gram kristalsuiker of rietsuiker
  • 6 eieren L
  • 450 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 ml. zure room
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 6 verse perziken, geschild en in blokjes gesneden. Gebruik bij voorkeur rijpe vruchten met veel smaak!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vorm met een inhoud van 1,2 liter in en bebloem deze. Bij een gladde vorm is bakpapier wel aan te raden voor makkelijk lossen van de cake.
Klop de boter met Eemixer romig, en voeg de suiker toe en laat de mixer nog een poosje draaien tot de massa licht en romig is. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas de volgende toe als de vorige volledig door het beslag is opgenomen.
Meng de bloem met het zout, vanillesuiker en de bakpoeder. Voeg dit, afgewisseld met lepels zure room aan het beslag toe. Eindig met bloem. Voeg dan de perziken toe en lepel deze voorzichtig met de hand door het beslag.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake in ca. 45 minuten op 180 graden. Controleer met een houten pen of de cake gaar is, alvorens hem uit de oven te halen. Laat de cake goed afkoelen alvorens hem te storten. Bestrooi de cake met wat poedersuiker of maak een glazuur van een paar eetlepels melk en poedersuiker.
Tip: voor een extra perziksmaak zou de stukjes perzik kunnen marineren in een perziklikeur zoals Peachtree!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.