Glutenvrije biscuittaartbodem

Glutenvrije biscuitaarttbodem

De vriend van mijn dochter mag geen gluten. En dat is soms best lastig in een gezin waar zoveel gebakken wordt. Maar voor een biscuit taartbodem heb ik een heerlijk recept. De taart kan ook prima ingevroren worden.

 

Ingredienten:

4 grote eieren

100 gram witte basterdsuiker

1 theelepel citroenrasp(of een zakje vanillesuiker)

100 gram Schär C  of universeel meel glutenvrij

Springvorm van 24 cm doorsnede

Boter om in te vetten

bakpapier

 

Verwarm de oven tot 165 graden.

Vet de springvorm in en bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier.

Doe de eieren, suiker en citroenrasp in een kom en mix 12-15 minuten opde hoogste snelheid met de mixer. Het moet een dikke schuimige massa zijn die als een dik lint van de gardeloopt. Zet een kookwekker zodat je zeker weet hoe lang je gemixt hebt!

Zeef de bloem er boven en schep het luchtig door het eimengsel, dus NIETmeer mixen.

Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar en bruin.

 

Haal de vorm uit de oven en laat hem even 5 minuten rusten voor je de taart stort op een taartrooster. Laat hem helemaal afkoelen.

Bewaar de cake in een plastic zak als je hem de volgende dag (of na tweedagen) gaat opmaken. Ook bij invriezen verpakken in een goede kwaliteit plastic zak. Laten ontdooien op het aanrecht, ingepakt en wel om vochtverlies te voorkomen.



Reacties zijn gesloten.